Website van

Laura
Meilink-Hoedemaker

 

 

 

 ...
lettergrootte
 

Laura Meilink-Hoedemaker,
in 2000 geschilderd door Manon Lith

 

                                                           

Mentorschap

Laura Meilink

 

De Stichting Mentorschap traint vrijwilligers om te kunnen optreden als mentor voor alleenstaande dementerende bejaarden, voor wie door de kantonrechter een mentorschap is ingesteld. Na mijn pensionering in 2002 heb ik deze training gevolgd. De Stichting Mentorschap koppelt de cursisten aan de cliŽnten. De aanvragen voor mentoren komen uit verpleeghuizen.

 

In 2003-2004 was ik mentor voor een 86-jarige vrouw in een verpleeghuis in Rotterdam. Ik heb haar vertegenwoordigd in de cliŽntenraad. Na haar overlijden ben ik als vrijwilliger voor de cliŽntenraad blijven notuleren. De Stichting vroeg mij na een jaar over mijn ervaringen te vertellen op een symposium. Lees dat hier. Voor een artikel in een zorggebonden tijdschrift koos men mij en mijn cliŽnt uit.


In 2005 werkte ik met een 65-jarige, zelfstandig wonende man, die na een herseninfarct halfzijdig verlamd was en een afasie had. Ik fungeerde voor hem als spreekbuis, wanneer het om verzorging ging. Hij overleed aan een recidief herseninfarct.


Mijn derde cliŽnt, een 78-jarige ParkinsonpatiŽnt in een verpleeghuis, moest wegens een reorganisatie verhuizen naar een ander verpleeghuis. Dit heeft hem geen goed gedaan. Hij is daar ongeveer een maand na overplaatsing overleden.

 

Mijn eigen situatie was inmiddels zo veranderd dat ik mij niet meer beschikbaar heb gesteld als mentor. Wel heb ik nog vier jaar genotuleerd voor de cliŽntenraad.


Opgezet: augustus 2005
Bijgewerkt: april 2012; februari 2018.