Website van

Laura
Meilink-Hoedemaker

 

 

 

 ...
lettergrootte
 

Laura Meilink-Hoedemaker,
in 2000 geschilderd door Manon Lith

 

                                                           

Soroptimist International is een wereldwijde serviceclub voor vrouwen. Er zijn ruim 100.000 leden in 100 landen, verenigd in een federatief verband. Nederlandse Soroptimistclubs hebben binnen de federatie te maken met vier niveaus: clubniveau, landelijk niveau, europees niveau en wereldniveau. In onderstaande tabel staan de verwijzingen naar hun websites.


 

Organisatieniveaus Soroptimist International     
Soroptimist International, club Rotterdam is opgericht in 1930 en telt ongeveer 50 leden. Hier is een link naar onze website:

http://www.soroptimist.nl/onze-clubs/west-nederland/rotterdam

   
De Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en CuraÁao telt ruim 3000 leden in 100 clubs. Hier is een link naar de website van de unie:

http://www.soroptimist.nl/

   
Soroptimist International of Europe bundelt de Unies in Europese landen en de single clubs in opkomende landen in Europa en in Oost- en West Afrika. Hier is een link naar de webstie van Soroptimist International of Europe:

http://www.soroptimisteurope.org/

   
Soroptimist International of Great Britain and Ireland, afgekort tot SIGBI is een grote organisatie, gebaseerd op de uitgestrektheid van het Britse rijk:

www.sigbi.org

   
Soroptimist International of the America's bestrijkt Noord Amerika en Canada:

http://www.soroptimist.org/

   
Soroptimist International of South West Pacific is afgesplitst van SIGBI en bestrijkt AustraliŽ en de Noordelijk daarvan gelegen eilanden in de Stille Oceaan, inclusief IndonesiŽ.

www.siswp.org

 

   
Soroptimist International is de overkoepelende organisatie van de vier federaties: Europe, the America's, South West Pacific en Great Britain & Ireland

http://www.soroptimistinternational.org/

   

 

 

Soroptimist overig    
     
Op het Congres van SI Europe in 2005 organiseerde ik een workshop voor redacteuren uit andere Europese landen.   [ naar Editors ]
Van 2003 tot 2007 was ik hoofdredacteur van De Nederlandse Soroptimist (DNS). De Nederlandse versie van het hierboven genoemde artikel staat achter de link hiernaast.   [naar NL versie]